Courtin

Gepubliceerd op 8 april 2021 om 22:09

Mijn eigen ervaring met het merk:

Als puber had ik (zoals vele) last van puistjes en mee-eters. Dit vond ik natuurlijk niet leuk en wist niet goed hoe ik hiermee om moest gaan. Via de toenmalige schoonheidsspecialiste van mijn moeder ben ik in aanraking gekomen met het merk 'Courtin'. In het begin ben ik een aantal keer bij haar langs geweest om mijn huid goed te laten reinigen en schoon te maken. Zij heeft mij toen de washgel van Courtin aangeraden om thuis te gaan gebruiken. Deze washgel zou mijn puistjes en mee-eters gaan verminderen en mijn huid zou er beter uit gaan zien. Na mate de tijd verstreek en ik de washgel gebruikte ging mijn huid er steeds beter uitzien en de puistjes en mee-eters werden steeds minder en minder. Uiteindelijk waren ze helemaal verdwenen en tot op de dag van vandaag gebruik ik nog iedere dag deze washgel. Hij is super fijn om je huid mee te reinigen en hij verwijdert ook echt alle viezigheid van je gezicht. Maar dit is natuurlijk alleen mijn ervaring, hieronder zal ik jullie meer vertellen over dit prachtige merk en haar producten.

Courtin Australian Tea Tree Oil:

Wat is Courtin Australian Tea Tree Oil?

Tea tree olie komt oorspronkelijk uit Australië en is afkomstig van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia. Door middel van distillatie, een zeer natuurlijke productiemethode met strenge kwaliteitscontroles, geeft het een productzuiverheid van 100%.

Geur

De geur van de essentiële olie lijkt iets op kamfer en eucalyptus, maar is kruidiger en houtachtiger nadat de eerste geurmoleculen zijn verdampt.

Kleur

Juist omdat het een puur en natuurlijk product betreft, kan de kleur van de zuivere olie variëren van kleurloos tot licht geel.

Heilzaam

De olie heeft een bijzonder heilzame werking. Het kan puur of verdund worden aangebracht op de huid voor verschillende aandoeningen. Tevens kan de Courtin Pure Tea Tree olie aan Courtin producten worden toegevoegd voor een hogere concentratie Tea Tree olie te krijgen.

Waar komt de Tea Tree olie vandaan?

In het Australische Nieuw Zuid Wales bij de rivieren de Clarence en Richmond en in gedeelten van Nieuw Zeeland en Nieuw Guinea groeit de Melaleuca Alternifolia. In Nieuw Zuid Wales groeien de Tea Tree bomen ook bij de zoetwatermeertjes. Er zijn tientallen kilo's tea tree bladeren nodig om enkele druppels essentiële olie te verkrijgen.

 

De oorsprong van Tea Tree:

De Bundjabung Aboriginals wisten al eeuwen voor kapitein Cook dat de thee van Tea Tree bladeren en zelfs het water van de lagunes - waar al heel lang Tea Tree blaadjes in waren gevallen - geneeskracht bezaten. De bladeren werden fijngewreven en met klei tot pakkingen gevormd, waarmee huidaandoeningen en ontstekingen werden behandeld.

In Nieuw Zuid Wales komt de gevaarlijke kokerweb spin (funnel web spider) voor, met gifkaken zoals van de zwarte weduwe, die een dodelijke beet kan veroorzaken. In 1927 en 1970 waren hier 90 minuten na een beet bijna 2 mensen gestorven. Volgens een verslag uit 1983 werd een gemene beet in de voet van een man in korte tijd minder pijnlijk door er voortdurend Tea Tree op aan te brengen. Hoewel lippen en vingers van de eerder genoemde man nog steeds tintelden werd uren later door artsen in het ziekenhuis vastgesteld dat het gif, dat inderdaad van de kokerweb spin was, reeds onschadelijk was gemaakt. De man kon na enkele uren observatie het ziekenhuis verlaten zonder dat men hem had moeten behandelen. Hij had zichzelf behandeld met Tea Tree zoals de Aboriginals deden.

Sinds medici zich realiseren dat antibiotica en synthetische medicijnen door hun bijwerkingen niet altijd geschikt zijn voor kleine kwalen, neemt Tea Tree een steeds belangrijker plaats in als een natuurlijk EHBO in een flesje. Dat de autoriteiten dit oude huidmiddel serieus namen bleek uit het feit dat iedere Australische soldaat tijdens de Tweede Wereld een flesje Tea Tree olie bij zich droeg.

Ondanks de overtuigende resultaten week de belangstelling door de vloedgolf van synthetische middelen en antibiotica. Pas tegen het einde van de 70-er jaren werd dit natuurmiddel herontdekt en het wekt sindsdien belangstelling in de gehele wereld. Twee redenen liggen daarvan ten grondslag: de enorme belangstelling voor de werking van essentiële oliën en zuivere natuurgeneesmiddelen in het algemeen en het feit dat men onderscheid ging maken tussen de betere en de mindere kwaliteiten van de verschillende soorten Tea Tree olie.

 

Het gebruik van Tea Tree olie:

Courtin pure Tea Tree olie kan op vele manieren ingezet worden. Voor alles geld gebruik niet te veel en tel de druppels goed. Meer druppels werken niet beter of sneller. Gun de natuur haar tijd.

Tea Tree olie kan op verschillende manieren gebruikt worden.

- Puur: Gebruik de olie puur of licht verdund op de te behandelen aandoening of plek.

- Verdampen: Een paar druppels olie op een zakdoek, lakens of geurlampje. Plaats een vochtig doekje met enkele druppels olie op een verwarmingsradiator of in de verdampingsbak om de lucht te zuiveren.

_ Baden: voeg 2-3 druppels olie aan het badwater toe gecombineerd met Courtin reinigingsgel voor hand en gezicht.

- Kompressen: Maak een oplossing van 2-4 druppels olie met 100 ml. Water en een beetje Courtin washgel voor hand en gezicht. Goed roeren. De kompresdoek drenken in de oplossing en dit een paar minuten op de betreffende plaats houden: enkele malen herhalen. De temperatuur van het water aanpassen aan de te behandelen kwaal.

- Massage: De olie moet voor massage altijd vermengd worden met een ander product.

 

Courtin Total Skincare:

Het skincare assortiment van Courtin bevat producten voor het reinigen en verzorgen van de huid. De producten waarmee gewerkt word in de salon zijn tevens in kleinere en handig formaat verkrijgbaar bij de salon voor thuis gebruik. Zodoende ondersteun je de verzorging van je huid met dezelfde producten maar dan thuis.

Courtin Total Footcare:

Het footcare assortiment van Courtin bevat producten voor het reigingen, en verzorgen van de voeten. De voet verzorgings producten waarmee gewerkt wordt door de pedicure zijn tevens in kleiner en handig formaat verkrijgbaar voor thuis gebruik. Zodoende ondersteun je de verzorging van je voeten met dezelfde producten maar dan thuis.

Behandelingen:

Courtin heeft diverse huid verzorgende en verbeterende behandelingen met Tea Tree producten.  De behandelingen in de salon zijn niet alleen preventief, maar ook bijzonder effectief bij huidproblemen.

De Courtin pedicure of schoonheidsspecialiste gebruikt tijdens de behandelingen de producten die precies afgestemd zijn op jouw huid. Vrijwel alle producten die uw Courtin specialist tijdens de behandeling gebruikt, zijn eveneens verkrijgbaar voor thuisgebruik.

Bij probleemhuiden en voetproblemen worden sommige Courtin behandelingen in kuurverband aangeraden. De behandelingen samen zijn dan een intensieve probleemoplossende kuur. Thuis ondersteun je de kuur tussen de behandelingen in. Dat doe je eenvoudig door thuis dezelfde producten van Courtin te gebruiken. De specialist geeft je een passend advies.

Passieve acné

Passieve acné is een vorm van acné waarbij de puistjes onderhuids blijven. Deze onderhuidse ontstekingen vormen rode bultjes op de huid, maar manifesteren zich niet als puist. De huid moet de ontsteking onderhuids weer afvoeren. Met de Courtin behandeling worden bestaande ontstekingen sneller afgevoerd en nieuwe ontstekingen geremd. De huid knapt zienderogen op. Passieve acné komt vaak voor i.c.m. actieve acné, in beide gevallen geldt dat het achterhalen van de oorzaak moeilijk is en behandeling een kwestie van een lange adem. Met een actieve behandeling met Courtin Tea Tree producten is echter een zeer goed resultaat haalbaar.

Actieve acné

Bij actieve acne vormt zich een ontsteking in de huid die naar buiten treedt. Dit wordt zichtbaar als puist, die na verloop van tijd een wit kopje krijgt. Deze worden vakkundig door de schoonheidsspecialiste verwijderd zonder dat er littekens ontstaan. Door deze Courtin behandeling wordt het ontstaan van nieuwe ontstekingen geremd, waardoor puistjes tot een minimum beperkt worden.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.